Biografi

Med rötterna i Insjön, Dalarna har Stiko Per Larsson sedan debutalbumet "Flyktsagor" 2008 sakta, tålmodigt och envist byggt upp en växande publik över hela landet.

   Stiko Per är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad med en smula folktradition. Texterna vill fånga det vackra i det enkla. En unik röst, historier och sånger om kärlek, kamratskap i ett land som fanns alldeles nyss och vår strävan framåt.

     Att uppleva en konsert med Stiko är som en resa genom Sverige, hans historieberättande lyfter konserterna och ger de vackra sångerna ännu mer karaktär och liv. Att artister arbetar hårt brukar det ofta skrivas om i överdådiga presstexter.  Men i det här fallet kanske det är berättigat. Stiko snittar över 100 livegigs om året, knappt hälften av dem kan räknas in under våren och sommaren

som en del av hans Vandringsturnéer. Just genom Vandringsturneerna har han med publikens engagemang samlat in över 1 miljon kronor till SOS Barnbyar under sina turneér till fots genom Sverige och under 2017års upplaga samlade han med publikens hjälp ihop över 430 000 kronor till Barncancerfonden. Under totalt 11 år på turné till fots genom Sverige har Stiko hunnit med ungefär 400 konserter och 800 mil.

   Sommaren 2017 vann Stiko Per Larsson Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa med låten "Kumpaner". Under vintern 2018
deltog han i Melodifestivalen och fick med sin låt "Titta vi flyger" framträda inför tre miljoner tittare. 

  Stikos sjätte album "Titta vi flyger" släpptes 20 april 2018 och i sommar väntar återigen en turné till fots, den här gången från Göteborg till Leksand via Stockholm. Målet är att nå en totalsumma på 1 miljon till Barncancerfonden.